:

:

TV Most

clock

Maj 05, 2018   12:05

0

116

RTB "Bor" jedinstvena kompanija do kraja juna, neće biti otpuštanja

Imovina i obaveze tri zavisna preduzeća – Rudnika bakra "Bor", Rudnika bakra "Majdanpek" i "Topionice i rafinacije", postaće vlasništvo matičnog preduzeća RTB "Bor", a zaposleni u ta tri preduzeća njegovi radnici.

Dodao je da statusna promena RTB-a "Bor" proizlazi iz Unapred pripremljenog plana reorganizacije (84, UPPR) i da je obavezujuća za tu kompaniju.

"Istovremeno prethodi iznalaženju strateškog partnera ili promeni vlasničke strukture. Strateški partner ulaže svoj novac, otvara nove rudnike i povećava učešće RTB-a 'Bor' u BDP-u države Srbije", naglasio je Spaskovski.

Najavljivano je da bi tender za izbor strateškog partnera za Rudarsko topioničarski basen "Bor" trebalo da bude raspisan u maju ili junu, kao i da će RTB ponuditi veliku količinu rude, oko 1,34 milijardi tona rezervi i kvalifikovanu radnu snagu.

Strateški partner bi trebalo da uloži oko 350 miliona dolara u RTB iz svojih sredstava.

Spaskovski je, govoreći o reorganizaciji, rekao da će RTB Bor biti jedinstvena kompanija koja će biti pravni sledbenik svih prava i obaveza zavisnih preduzeća i njegovih zaposlenih.

U pitanju je klasično pripajanje zavisnih preduzeća matičnom, kako je to definisano UPPR-om usvojenim 2016. godine i tako će biti spojena četiri pravna lica koja čine RTB "Bor grupu".

UPPR predviđa privlačenje potencijalnih strateških partnera i na tome se, kako je rekao, intenzivno radi od sredine prošle godine i to sa ozbiljnim kompanijama.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva