:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2015   12:05

0

112

Rot: Nemačka podržava evropski put Srbije

Sagovornici su se složili da je Srbija ostvarila napredak u mnogim oblastima ali i da je u pitanju zahtevan put koji zahteva dosta prilagođavanja i promena, ali i put koji donosi konkretne koristi po građane Srbije.

Joksimović je ponovila da očekuje otvaranje prvih poglavlja do kraja godine kao i da je taj naredni korak u procesu evropske integracije za Srbiju važan jer bi dao dodatan podstrek reformama, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Rot je ponovio da nemačka vlada konstruktivno podržava proces evropskih integracija Srbije i da je njen blizak parter. Takođe, istakao je da je u zajedničkom interesu Nemačke, EU i Srbije što skorije otvaranje poglavlja.

Joksimović i Rot su ocenili da je Berlinski proces jedan od najboljih okvira za konkretnu saradnju u regionu Zapadnog Balkana, a srpska ministarka je podsetila da je Srbija nastupila sa konkretnim predlozima za realizaciju zajedničkih projekata.

Inicijativu premijera Srbije i Albanije za formiranje kancelarije za mlade izdvojili su kao veoma značajnu.

Kada je reč o problemu izbeglica, Joksimović je upoznala sagovornika sa svim sistemskim i operativnim merama koje Srbija preduzima po ovom pitanju i izrazila očekivanja da će uskoro doći do jedinstvenog rešavanja problema.

Rot je rekao da je Srbija pokazala da je organizovano pristupila rešavanju problema i pohvalio njen human odnos prema migrantima.

Ujedno je istakao da je Srbija svojim postupanjem pokazala da treba da bude deo zajedničkog evropskog rešenja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva