Vesti
Ron Džonson u Prištini, Haradinaj i dalje očekuje podršku SAD

18:06, 19.02.2018

|

Izvor: Tanjug, Blic

Američki senator Ron Džonson susreo se danas u Prištini sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, a sastanku su porisustvovali i potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić i američki ambasador na Kosovu Greg Delavi.


Džonson zasad nije davao izjave, a Haradinajev kabinet je saopštio da su teme razgovora bile aktuelna politička zbivanja i podrška Sjedinjenih Država Prištini u "procesu izgradnje države i dalje produbljivanje saradnje između dve zemlje, posebno u oblasti ekonomskog razvoja i vladavine prava".


Haradinaj je, kako se navodi, rekao da je Priština posvećena svom evroatlantskom putu kroz produbljivanje unutrašnjih reformi, posebno u oblasti vladavine prava i prava i jačanja demokratskih institucija.


Haradinaj je, kako se navodi, rekao da proces dijaloga sa Beogradom "treba da bude oročen i okončan uzajamnim priznavanjem".


Američki senator, koji je u Prištinu doputovao iz Beograda, rekao je, navodi se, da će SAD i ubuduće biti "snažna podrška ekonomskog, demokratskog razvoja i konsolidacije izgradnje kosovske države".

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design