:

:

TV Most

clock

April 06, 2017   12:05

0

268

Roman Vladislava Bajca predstavljen u Parizu

O knjizi su govorili Manon Frapa, urednica u izdavačkoj kući Galad, dr Darko Tanasković, orijentalista i amabasador Srbije u UNESCO-u, Gojko Lukić, prevodilac knjige, doktor teologije Julija Vidović i autor.

Veče je otvorila je direktorka Srpskog kulturnog centra Slavica Petrović.

Književno veče Vladislava Bajca u Parizu bilo je veoma posećeno, a razgovor je trajao dugo uz mnoštvo pitanja.

U publici je bilo ne samo Srba i ljudi iz bivše Jugoslavije nego i dosta Francuza. Program su organizovali Srpski kulturni centar u Parizu, Srpski PEN centar i izdavačka kuća Galad.

Francusko izdanje Hamam Balkanije objavio je izdavač Galad iz Pariza u prevodu Gojka Lukića. Kritike romana Hamam Balkanija u Francuskoj su dobre i pojavile su se u čitavom nizu značajnih medija.

Tako Sesil Dutej, kritičarka časopisa En attendant Nadeau, naziva Hamam Balkanija „velikim romanom o promeni identiteta".

Bajčev francuski izdavač već planira nove promocije romana Hamam Balkanija u junu u nekoliko francuskih gradova.

Na francuskom jeziku veliki uspeh ranije je imao Bajčev roman Knjiga o bambusu, koji je u Francuskoj doživeo dva izdanja, od kojih jedno u Galimaru, a drugo u prestižnoj ediciji izabranih dela moderne svetske književnosti.

Srpski izdavač romana Hamam Balkanija Arhipelag objavio je ovaj roman u 8 izdanja na srpskom jeziku.

Među jezicima na kojima je roman Hamam Balkanija do sada objavljen su i kineski, arapski, engleski (u dva izdanja), nemački, francuski, ruski, turski i italijanski jezik. Hamam Balkanija je objavljen i na bugarskom, grčkom, slovenačkom i makedonskom jeziku.

Izdanje romana Hamam Balkanija objavljeno je i u Hrvatskoj.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva