TV Most - Rikalo: Nećemo odustati od Zajednice srpskih opština
Vesti
Rikalo: Nećemo odustati od Zajednice srpskih opština

11:04, 19.04.2018

|

Izvor: TV Most

Danas će u Zvečanu biti održana zajednička sednica političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji sa članovima Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština.
Foto: TV Most

Prema rečima pokrajinskog ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj u ostavci Nenada Rikala sastanak  ima za cilj da se Zajednica srpskih opština oformi.


“Mi od ZSO nećemo odustati, formiraćemo je samo ukoliko bude u obliku koji je dogovoren u Briselu. To je minimum koji smo spremni da prihvatimo. Svi pokušaji promene i redizajniranja briselskog dogovora za nas je neprihvatljiv i to smo svima jasno rekli”, naglasio je Rikalo gostujući u jutarnjem programu TV Most.


Rikalo smatra da “neki postupci koji su napravljeni idu u dobrom pravcu”.


“Iako se uporno ponavalja da će formiranje ZSO biti po kosovskim zakonima, u Briselu je dogovoreno da te  promene koje su u okviru Briselskog sporazuma moraju da podrazumevaju i promenu kosovskog zakonodavstva”, zaključio je Rikalo. 


Rikalo je uveren da će se naći dovoljno mudrosti, volje i želje da se pitanje formiranja ZSO reši. 


“To bi za nas značilo napredak u zaštiti naših prava i organizovanja života, onoga čega sada nema”, rekao je Rikalo i dodao da se nada da će i Priština iznaći način da se izbori sa svojim problemima i pritiskom javnosti.


Prema njegovim rečima u Briselu je sve dogovoreno samo treba pronaći mehanizam za realizaciju dogovorenog. 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design