:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   12:05

0

181

Rikalo i predstavnice Mreže žena Kosova o položaju žena na selu


Izvršni direktor MŽK Igbale Rogova je predstavila izveštaj „Budžetiranje za bolju poljoprivredu i ruralni razvoj“, ujedno je naglasila da u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti polova , u politiku poljoprivrede i ruralnog razvoja žene moraju biti ravnopravno uključene u sve faze planiranja i sprovodjenja budžeta, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.



Ministar Rikalo je istakao da će svi programi namenjeni unapredjenju poljoprivrede i ruralnom razvoju biti afirmativni za ravnopravni položaj žena, kako bi se njihovo učešće podržalo i povećalo u poljoprivrednom sektoru.



Podsećajući da su MPŠRR i Mreža žena Kosova blisko saradjivali u sprovodjenju rodne analize u cilju unapredjenja rodne ravnopravnosti kroz rad ministarstva.



Kako se dodaje u saopštenju, predstavnice MŽK su čestitale ministru Rikalu stupanje na dužnost i zahvalile se na i spremnosti ministarstva za podrsku i saradnju.



Ministar Rikalo je naglasio da su vrata MPŠRR otvorena kako za Mrežu žena Kosova, tako i za sva udruženja žena koja se bave poljoprivredom i da će ih ministarstvo podržati i uključiti u rad na svim poljima, kako bi se društveni položaj žena na selu popravio.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva