:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2018   12:05

0

196

Rikalo na Globalnom forumu za poljoprivredu i hranu u Berlinu


Na ovom forumu prisustvovali su ministri sektora iz različitih zemalja sveta, kao i druge ličnosti koje se bave poljoprivrednim sektorom.



Ministar Rikalo je takođe učestvovao na Samitu ministara poljoprivrede, koji je održan u okviru Globalnog Foruma za hranu i Poljoprivredu.



U međuvremenu, tokom dana trajanja foruma, ministar Rikalo se sastao sa svojim nemačkim kolegom Christianom Schmidtom. Ministri su razgovarali o razvoju sektora u obe zemlje i o mogućnostima za dalju saradnju. Ministar se zahvalio nemačkom kolegi na stalnoj spremnosti da pomogne Kosovu u daljem razvoju poljoprivrednog sektora. Sa druge strane, ministar Šmit je izrazio spremnost da pruži podršku Kosovu u daljem jačanju ovog sektora.



Pored toga, ministar Rikalo se sastao i sa svojim kolegama iz Austrije, Francuske, Mađarske, kao i sa onima iz zemlja  regiona.Prisustvovao je i otvaranju najvažnijeg događaja za poljoprivredu i životnu sredinu, "Međunarodna Zelena Nedelja", koja je takođe održana u Berlinu, gde je predstavljeno desetine zemalja iz celog sveta.



Deo delegacije MPŠRR-a  tokom ove posete bili su Generalni Sekretar Ministarstva, Kapllan Halimi, i direktor Departamenta za Ekonomske analize i statistiku poljoprivredu, Ekrem Gjokaj, navedeno je u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva