Vesti
RHMZ upozorava na snežne padavine, vetar i nanose

12:00, 19.02.2018

|

Izvor: Tanjug

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se u toku noći, kao i u utorak i sredu u istočnim krajevima Srbije očekuje formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara, lokalno i više.


U planinskim predelima očekuje se dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vetar stvaranje snežnih nanosa.
U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Više padavina očekuje se na severu i istoku i u planinskim predelima gde će doći do formiranja, odnosno daljeg povećanja visine snežnog pokrivača.


Duvaće umeren i jak vetar, u južnom Banatu i Pomoravlju i sa udarima olujne jačine, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od -1 do 2 stepena, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko nule, a najviša dnevna oko 3 stepena.Prema izgledima za narednih sedam dana, do 27. februara, u sredu i četvrtak biće oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom i temperaturom oko prosečnih vrednosti. Više padavina očekuje se u planinskim predelima i na istoku gde će doći do daljeg povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak istočni i jugoistočni, u Pomoravlju i južnom Banatu sa udarima olujne jačine.U petak i subotu uglavnom suvo, a zatim do kraja perioda osetno hladnije sa jakim severnim vetrom i snegom mestimično.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design