:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2015   12:05

0

182

Rezolucija o genocidu ne doprinosi dijalogu

Dačić je novinarima posle sastanka sa italijanskim šefom diplomatije Paolom Đentilonijem rekao da se o genocidu ne glasa, već da se o njemu sudi.

"Malopre sam dobio vest da će kosovska skupština da razmatra neku deklaraciju o genocidu na Kosovu. Pa čekajte, zar neko misli da Srbija pod tim uslovima može da razgovara u Briselu? ÄŒemu to sve?", naveo je Dačić.

On je podsetio da Beograd pre nekoliko dana posetila visoka predstavnica EU Frederika Mogerini, da je sa njom razgovarano o nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i da se premijer Srbije Aleksandar Vučić čuo sa kosovskim premijerom Isom Mustafom kako da se nastavi dijalog i šta treba da se radi kako bi se predstavnici Srba vratili u kosovske institucije.

Poslanička grupa Demokratske partije Kosova (DPK) podnela je Skupštini Kosova zahtev za izglasavanje "Rezolucije o genocidu Srba nad Albancima tokom sukoba 1999. godine", prenosi danas RTK 2.

Potpredsednica Skupštine Kosova i predstavnica bošnjačke parlamentarne grupe 6 Duda Balje ocenila je da će rezolucija najviše štete naneti srpskoj zajednici, koja i dalje bojkotuje rad skupštine.

"Mislim da je bitno da se rasvetli sudbina nestalih lica, međutim u ovom momentu kada Srbi nisu u parlamentu, kada srpski poslanici ne prisustvuju sednici, i kada se dešava bojkot centralnih vlasti od strane srpskih političara, mislim da će ovakva rezolucija ići najviše na štetu srpskoj zajednici", rekla je za RTK2 Duda Balje.

Ona je najavila da će se o zahtevu za usvajanje Rezolucije o genocidu raspravljati na narednoj sednici i da će ona verovatno biti usvojena jer, kako kaže, predstavnici DPK i Demokratski savez Kosova imaju dovoljan broj glasova da je izglasaju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva