:

:

TV Most

clock

Mart 08, 2015   12:05

0

141

Rešenje za Železaru za sedam dana

Aleksandar Vučić je rekao da će konačno rešenje za Železaru biti poznato za sedam dana, prenosi Fonet.

"Time će se u narednim danima baviti privatizacioni savetnik i naša komisija", rekao je Vučić koji je na Aerodromu "Nikola Tesla" obišao upravu granične policije i čestitao službenicama 8. mart.

Vučić izjavio je danas da je na prostoru gde će se graditi "Beograd na vodi" već uklonjeno 77-78 odsto objekata i da će se već pre kraja ove godine videti koliko će taj deo grada biti bolji i lepši.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da se sprovodi eksproprijacija zemljišta i da su stanari iz tih objekata, koji su živeli po vagonima i u barakama, u najvećem delu već dobili neka rešenja za nove stanove.

"Mnogi kažu da sada pod hitno treba da se zaustavi taj projekat i to kažu oni isti koji su do juče govorili da taj projekat ne postoji i da su to Vučićevi pusti snovi, da su to maštarije i gluposti i da je to nešto samo na papiru i da nikada neće da bude", naglasio je premijer.

On je zapitao - Što onda sada brinu i kažu da treba taj projekat da zaustavimo.

"Ili valjda treba da nam ostanu nehigijenske romske ili bilo koje druge mahale, prljavština, ili cementne baze i olupine brodova i to da nam ulepšava centar grada", naveo je Vučić.

On je poručio da ne može s tim da se složi i podsetio da je slično bilo kada je Srbija uvodila železnicu, odnosno da se niko sa tim nije slagao i da su svi govorili - šta će nam železnica i da će ona da uništi naše šljivike.

Vučić je takođe naglasio da će država nastaviti da sprovodi taj projekat i da će sve te koji sada iznose primedbe na račun "Beograda na vodi" kasnije podsetiti kako je izgledalo to područje.

On je dodao da država taj projekat gura napred bez buke u javnosti.

"Mi smo predvideli da 2015. ne bude laka, ali da mnogo toga uradimo, da bi 2016. svi videli efekte mera koje smo preduzeli", napomenuo je Vučić.

Vučić smatra da nije dobro da u jednom delu elite čak i mere koje su najbolje i najzdravije ne nailaze na podršku, zbog ličnih animoziteta.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, na koga je mislio kada je rekao da nema podrške od određenog dela društva, od dela elite, objasnio da je mislio na deo ljudi koji podržavaju ovakav kurs Srbije, a koji zbog političkih odnosa i netrpeljivosti prema njemu lično i stranci koju vodi, imaju drugačiji odnos prema državi.

"Smatram da to nije dobro, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije ne nailaze na podršku samo iz tog razloga. Ne žalim se i ne kukam, prosto kažem da bismo mogli više posla da završimo", rekao je Vučić.

Kako je dodao, te podrške nažalost nema, ali "moramo da guramo dalje".

On se osvrnuo i na nekoliko zakazanih protesta u narednim danima, rekavši da je to dokaz demokratske prirode društva, ali bi voleo da vidi da oni nešto urade, a ne samo da protestvuju.

Ali ni oni ne treba da brinu, poručio je premijer, jer ćemo raditi i za njih. Kako je rekao, završićemo i železaru i FAP i Azotaru...

Vučić je izjavio da će u naredna dva meseca biti donesena odluka o načinu na koji će se ići u rekonstrukciju i proširenje kapaciteta aerodroma u Beogradu "Nikola Tesla".

Vučić je to rekao novinarima na beogradskom aerodromu, nakon što je obišao pripadnice Granične policije i podelio im cveće za 8. mart.

Premijer je ocenio da je aerodrom prethodne godine postigao veliki uspeh u poslovanju i da to jeste velika zasluga "Er Srbije", ali i drugačijeg odnosa prema poslu i poštovanja države.

Vučić je rekao da mora da se ide u rekonstrukciju, povećanje kapaciteta i proširenje kako bi aerodrom bio funkcionalniji.

Da li će se u taj posao ući sa stranim partnerom kroz koncesiju, ili nekim drugim oblikom javno-privatnog partrnerstva, ili ćemo u to ići sami, to je odluka koja će se doneti u naredna dva meseca, reako je Vučić.

Premijer je dodao da će se na primeru aerodroma videti i razvoj i napredak srpske države ove godine. Na pitanje da li ima šta da kaže na jučerašnje formiranje vlade u senci od strane DS-a, Vučić je kratko odgovorio: "Ništa".



Izvor: Fonet, RTS,Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva