:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   15:42

0

350

Rešen problem vodosnabdevanja Leposavića


Rekonstrukcijom i sanacijom izvora u Trešnjici rešili smo problem i obezbedili dugoročno snabdevanje pijaćom vodom stanovništva Leposavića , rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić na otvaranju novoizgradjenog vodozahvata.



„Zdrava voda je strateški resurs za opstanak našeg naroda na severu Kosova i Metohije i sjajnom saradnjom koja je uspostavljena  izmedju lokalne samouprave opština Leposavić i Brus i Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije realizovan je projekat koji će dovesti do toga da  Leposavić od danas može da računa na zdravu, planinsku pijaću vodu. Mi nastavljamo da ispunjavamo ono što je jedan od glavnih ciljeva politike i Vlade i predsednika Srbije a to je da razvojem infrastrukture u srpskim sredinama jačamo kapacitet za opstanak našeg naroda na KiM“, rekao je Djurić i dodao da „ovaj projekat pokazuje koliko država i opština mogu zajedno da urade sve.



„Nema alternative tesnoj i organskoj vezi države Srbije i njenih opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. I to je jedini put opstanka na šeg naroda na KiM“, istakao je Djurić i naglasio da ovo nije prvi, a svakako ni poslednji projekat ove vrste.



„Nećemo biti zadovoljni sve dok uslovi za život svakog našeg čoveka na KiM ne budu bolji nego što su bili u vreme kada je samo Priština odlučivala o tome ili kada država Srbija nije imala pun kapacitet svog delovanja na ovom prostoru“, rekao je Djurić.



Predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić pozdravio je goste iz Leposavića rečima da su opština Brus i opština Leposavić jedna opština  jer su povezane u više segmenata.



Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić zahvalio se onima koji su zaslužni za rešavanje problema vodosnabdevanja.



„Svi dobro znamo sa kakvim se problemima suočavaju naši gradjani u sva tri naselja. Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za KiM jednim delom problem je rešen a mi ćemo i naredne godine krenuti u drugu fazu realizacije kako bi taj gorući problem bio trajno rešen“, naglasio je Todić.



Direktor Javnog komunalnog preduzeća „24. Novembar" Dragan Barać se nada da rešavanjem ovog problema nije stavljena tačka na ulaganja u razvoj opštine Leposavić.



„Nama na ovim prostorima mnogo znači podrška Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, rekao je Barać i izrazio nadu u nastavak saradnje sa institucijama države Srbije kako bi se još više poboljšali uslovi života u opštini Leposavić.



Urbana naselja Leposavić i Lešak vodom se snabdevaju na izvorištima u podnožju Kopaonika . Sredstvima Kancelarije za KiM i do sada je radjeno na tome da se kvalitet vode za piće poboljša.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva