:

:

TV Most

clock

April 19, 2015   12:05

0

179

Renci poziva na hitan sastanak lidera EU

Renci je danas kontaktirao nekoliko lidera EU i pozvao na održavanje hitnog sastanka tokom sedmice na kojem bi se razgovaralo o rastućoj krizi sa imigrantima, kazao je njegov portparol, preneo je Rojters.

Renci će kasnije danas održati sastanak svog kabineta, a zatim i pres konferenciju u 18.00 sati, navodi Rojters.

U međuvremenu, španski premijer Marijano Rahoj danas je pozvao EU da učini više kako bi sprečila novi gubitak života nakon što se strahuje da se utopilo 700 imigranata na Mediteranu.

"Mi smo pretrpeli slične tragedije u našoj zemlji i znamo da nema države na svetu, ma koliko bila jaka ili imala sredstava, koja može sama da se nosi sa takvim događajima", rekao je Rahoj na skupu u gradu Alikante, preneo je AFP.

"Odgovor mora da dođe od Evrope, a same reči nisu više dovoljne. Moramo da delujemo, a mi Evropljani rizikujemo da narušimo naš kredibilitet ako nismo u stanju da spečimo ovakve tragične situacije koje se događaju svakodnevno", kazao je on, navodi AFP.

Strahuje se da se blizu 700 migranata udavilo kada se ribarski brod u kome su se nalazili prevrnuo u noći između subote i nedelje nedaleko od libijske obale.

Predsednik Francuske Fransoa Oland, pozvao je ranije danas na hitan sastanak ministara spoljnih i unutrašnjih poslova EU, povodom ove nesreće, i dodao da će, ako bilans žrtava bude potvrđen, "to biti najveća katastrofa poslednjih godina" na Mediteranu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva