:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 17, 2018   12:05

0

181

REM zabranio spot liste "A. Vučić- Zato što volimo Beograd"


REM u saopštenju navodi da oglasna poruka sadrži zapise likova kandidata drugih izbornih lista bez prethodno pribavljene njihove saglasnosti.



"U slučaju nepoštovanja odluke Saveta REM-a, Regulator će pokrenuti postupke izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima", navodi REM.



Odluka je doneta na 294. vanrednoj sednici, na osnovu jučerašnjeg zahteva JMU Radio-televizija Srbije za monitoringom predizbornog spota, piše u saopštenju.



Navedeno je da je u programu pružaoca medijskih usluga RTS 1, 17. februara 2018. godine, tokom emisije "Žikina šarenica" u predizbornom bloku uočena politička oglasna poruka "Gradonačelnik" u trajanju od 59 sekundi izborne liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd".



U obrazloženju odluke između ostalog piše da se u navedenom spotu u tri kadra pojavljuje slika Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića, nosilaca drugih izbornih lista na lokalnim izborima za grad Beograd.



"Objavljivanjem ovakve oglasne poruke u svom programu bez pribavljanja prethodnog pristanka lica na koje se lično dobro odnosi, pružalac medijske usluge povređuje odredbu člana 15. stav 1. Zakona o oglašavanju, što je osnov za hitno obustavljanje emitovanja predizborne poruke, odnosno, u suprotnom, za pokretanje postupka izricanja mera predviđenih Zakonom o elektronskim medijima", zaključuje se u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva