:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2015   12:05

0

121

Rehabilitovano više od 60 kilometara puteva

Naglasivši da u našoj zemlji praktično ne postoji više ni jedna deonica puta na kojoj se ne radi, ona je rekla novinarima da se, prema odgovarajućem program resornog ministarstva, obnavljaju putevi na teritoriji čitave republike, a ne samo na pojedinim njenim delovima.

Među tim prioritetima za rehabilitaciju, dodala je ministarka, jeste i put kroz sremskomitrovačko prigradsko naselje Laćarak, dužine pet kilometara, čija bi rekonstrukcija trebalo da počne do kraja ove godine, ukoliko vremenske prilike dozvole, ili najkasnije 1. marta iduće godine.

Zorana Mihajlović je napomenula da su za obnovu tog, izuzetno prometnog regionalnog puta starog pet decenija, već izdvojena sredstva i urađena projektno-tehnička dokumentacija i dodala da bi meštani Laćarka već 1. juna 2016. mogli da očekuju bezbedan put kroz njihovo naselje.

Ministarka Mihajlović podsetila je da se država Srbija zadužila velikim kreditom od 400 miliona evra, kako bi u naredne četiri godine bilo rehabilitovano ukupno 1.100 kilometara puteva širom republike.

U okviru redovnog prijema građana, sa Laćarčanima je razgovarano i o ubrzanju izgradnje kanalizacione mreže kao i o rešavanju drugih najbitnijih komunalnih problema.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva