:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2015   12:05

0

128

Reforme teške, ali neophodne za oporavak

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović poručila je danas, na sastanku sa ambasadorom Portugala u Srbiji Augusto Peišotom da se teške ekonomske reforme u Srbiji sprovode zbog oporavka zemlje, a ne samo zbog evropskih integracija.

Joksimović i ambasador Peišoto razgovarali su, osim o procesu evropskih integracija i unapređenju bilateralne saradnje u mnogim oblastima, i o mogućnostima ekspertsko-tehničke pomoći Portugala procesu evrointegracija Srbije.

Ministarka Joksimović je ukazala na važnost reformskog procesa koji se u Srbiji sprovodi ne samo zbog procesa evropskih integracija već, pre svega, zbog ekonomskog oporavka Srbije, navodi se u saopštenju.

Joksimović je ujedno čestitala Portugalu na dobrim rezultatima ostvarenih nakon teških ekonomskih reformi.

Sagovornici su se složili da je važno intenzivirati bilateralnu saradnju Srbije i Portugala u mnogim oblastima.

U tom smislu razgovaralo se i o mogućnostima ekspertsko tehničke pomoći Portugala procesu evroipskih integracija Srbije.

Ambasador je istakao da Portugal podržava evropski put Srbije i izrazio nadu da će prva pregovaračka poglavlja uskoro biti otvorena. Naglasivši da Vlada Portugala razume poziciju Srbije, ambasador je kazao da su očekivanja da Srbija postepeno usklađuje svoje stavove po pitanju spoljne, bezbednosne i odbrambene politike sa zajedničkom politikom EU, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su ocenili da je za sve zemlje regiona važna politika proširenja.

Joksimović je istakla i da je "Vlada Srbije posvećena jačanju regionalne saradnje i stabilnosti regiona i da je svojim odgovornim izjavama i postupcima pokazala da je okrenuta budućnosti i napretku".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva