:

:

TV Most

clock

Decembar 09, 2017   12:05

0

255

Redovna Skupština UKS-a


Dobitnici Povelje za životno delo su Alek Vukadinović, jedan od najuglednijih srpskih savremenih pesnika , Slavko Gordić profesor i književni kritičar iz Novog Sada , Miloš Jevtić, autor monografija o najistaknutijim srpskim piscimaautorpesnikinja koja živi u Kanadi već nekoliko decenija Stojanka Radenović Petković.




 

Među laureatima su i Slobodanka Luković, pesnikinja iz Kragujevca, autor više zapaženih knjiga i Miloš Kovačević, lingvista i jedan od najznačajnijih čuvara ćirilice danas kada je ovo pismo izloženo zanemarivanju, ističu iz UKS-a.


Dobitnici Plakete sa likom Sime Matavulja su Maja Herman Sekulić, književnica koja živi u SAD, književnik Miroslav Demak koji na veoma kreativan način spaja srpsku i slovačku književnost, profesor i književnik iz Temišvara Kornel Ungureanu koji doprinosi značajnom predstavljanju srpske književnosti u Rumuniji.



Plakete su dobili i dr Rade M. Vučićević iz Užičke Požege koji svojim književnim radom uveliko doprinosi ugledu UKS i Lela Marković, pesnikinja čiji je rad deo stvaralaštva i kulture na Kosovu i Metohiji.



Na redovnoj Skupštini UKS-a biće saopšteno ime dobitnika nagrade "Milan Rakić" za najbolju pesničku knjigu u protekloj godini.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva