:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2017   12:05

0

195

Rebić: Snažno odgovoriti na terorizam i organizovani kriminal


Vladimir Rebić je preneo da je na zajedničkom sastanku Saveta OEBS-a i Foruma za bezbednosnu saradnju te organizacije, kojim predsedava Srbija, ocenjeno da migracije i problematika koja ih prati, poput terorizma, krijumčarenja ljudi i organizovanog kriminala predstavljaju globalni problem.




"Čvrsta saradnja i blagovremena razmena informacija veoma su važni za suprostavljanje svim bezbednosnim izazovima. Svi nadležni organi Republike Srbije biće spremni da se aktivno uključe i daju pun doprinos rešavanju migrantske krize", istakao je Rebić.



Govoreći o problematici iregularnih migracija, Rebić je naveo da je od početka godine do danas na teritoriji Srbije otkriveno 5.778 migranata, od kojih je 4.756 izrazilo nameru za traženjem azila, dok je protiv 1.022 osobe podneta prekršajna prijava za nedozvoljen prelazak državne granice.



Direktor policije je naveo i da su zajedničke snage policije i vojske, koje su angažovane na zaštiti granica Srbije prema Makedoniji i Bugarskoj, od formiranja sprečile oko 22.000 osoba da uđu na teritoriju Srbije.



"Cilj naše zemlje je da ojačamo svoje nacionalne bezbednosne kapacitete i unapredimo saradnju i razmenu informacija sa drugim zemljama. Republika Srbija spremna je da aktivno učestvuje i pruži pun dopinos saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija", poručio je Rebić, saopštio je MUP.



Dodao je da je srpska policija na tom polju pružala podršku drugim policijama u regionu i kao primer naveo upućivanje naših policijskih službenika na makedonsko-grčku granicu.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva