:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

193

Rebić: Neprihvatljiv broj napada na policajce


Vladimir Rebić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da istraga u slučaju jučerašnje pucnjave na Voždovcu ide u više pravaca. Napominje da je policajka koja je prebijena u Novom Sadu teško povređena i da je operisana.




"U prvom kontaktu sa izgrednikom kojeg su prijavili građani, on je nasrnuo na nju i teško je povredio. Napadač je uhapšen i u svojoj izjavi je rekao da je želeo da udari policijskog službenika, a pošto nije smeo muškaraca onda je udario ženu", kaže Rebić.



Dodaje da je u 2015. godini zabeleženo 1.580 napada na policajce.



"Prošle godine taj broj je smanjen ali je i dalje neprihvatljiv. MUP najoštrije osuđuje te napade", napominje direktor policije.



Kaže da MUP zajedno sa nadležnim organima već četiri meseca sprovodi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.



"Ukoliko ne primenite meru privremene zabrane prilaska žrtvi ili udaljenje iz stana, u riziku ste da se desi teža posledica. Nije lako ni odrediti privremenu meru zabrane žrtvi. Do sada smo imali 7.500 mera - zabrane prilaska i napuštanje stana", obajašnjava Rebić.



Ističe da policijska mera traje 48 sati a da u 50 odsto slučajeva tužilaštvo produži meru do 30 dana.



"Imali smo i 528 slučajeva kršenja mera i oni koji su se oglušili na to su po hitnom postupku sprovedeni na izdržavanje zatvorske kazne", kaže direktor policije.



Rebić ističe da je u Beču održan zajednički sastanak Saveta OEBS-a na kojem je zaključeno da se samo efikasnom saradnjom mogu rešavati izazovi.



"To je bio specifičan forum, na kojem se na poseban način kreiraju mere bezbednosti. Tom sastanku prisutvovalo je preko 50 država, a izlaganje srpskih predstavnika o migracijama ocenjeno je vrlo pozitino. Problem migracije sa sobom nosi i potencijalno pitanje terorizima i krijumčarenja ljudi i to je globalni problem", kaže Rebić.



Dodaje da će nova oprema koju je policija dobila doprineti da njeni pripadnici dobro obavljaju svoj posao.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva