:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2015   12:05

0

206

Realno da srpski vozovi uskoro idu 100 km/h

"Realno je očekivati da srpski vozovi uskoro budu u stanju da se kreću brzinama preko 100 kilometara na čas", rekao je Nikolić u razgovoru sa Olegom Valentinovičem Belozjorovim, predsednikom "Ruskih železnica".

Nikolić je istakao da je pred Srbijom i "Ruskim železnicma" veliki posao na realizaciji preko potrebnog projekta modernizacije pruga u našoj zemlji i da je srpska strana otvorena i ubuduće za svaku vrstu saradnje sa tom kompanijom.

"Modernizacijom srpskih pruga trebalo bi omogućiti uslove za povratak putnika i roba na železnicu, kao vid transporta. Deonica pruge ka Novom Sadu, koja je trenutno obuhvaćena radovima, biće uključena u projekat izgradnje pruge Beograd - Budimpešta", rekao je predsednik Srbije.

Belozjorov, koji je nedavno stupio na dužnost prvog čoveka "Ruskih železnica", istakao je da je došao da se lično uveri u kojoj su fazi radovi i da je probna vožnja kojoj je prisustvovao pokazala da je zaista moguće dostići brzinu od 100 kilometara na čas.

On je zahvalio predsedniku Nikoliću na podršci tom projektu, rekavši da će se lično pobrinuti da se i ubuduće sačuva visok nivo saradnje između Republike Srbije i "Ruskih železnica".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva