TV Most - Reakcije u Skoplju i Atini zbog novog imena
Vesti
Reakcije u Skoplju i Atini zbog novog imena

22:55, 12.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Nakon što je saopšteno da su grčki i makedonski premijeri postigli dogovor da novo ime za Makedoniju bude Republika Severna Makedonija, usledile su reakcije političara iz obe zemlje. Ovo je kapitulacija Zaeva, kaže lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski. Postignut "loš dogovor", ocenjuje grčka Nova demokratija.


Lider opozicione VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski zatražio je od makedonskog premijera Zorana Zaeva da mu dostavi dogovor sa Grčkom o rešavanju spora oko imena.
Na pres-konferenciji u sedištu te partije, Mickoski je rekao da "takav dogovor predstavlja prihvatanje svih grčkih stavova", javila je MIA.


Dodao je da, ako je Zaev prihvatio promenu Ustava i unutrašnju i spoljnu upotrebu novog imena, onda je to "kapitulacija Zaeva".Prema rečima Mickoskog, Zaev je pokazao "nestabilnost, nedostojanstvenost i kontinuiranu promenljivost" sopstvenih ličnih stavova, navodi MIA.Mickoski je ukazao na to da je Zaev na početku bio protiv promene Ustava, ali da je posle prihvatio geografsku odrednicu i reviziju Ustava.Lider VMRO-DPMNE smatra da je Zaev "prošvercovao" rešenje, prikazujući novi naziv Republika Severna Makedonija kao epohalno rešenje.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design