:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 05, 2017   12:05

0

199

Razvojni budžet, više novca za infrastrukturne projekte

Mihajlović je gostujući u Dnevniku RTS-a navela da će se novac korisititi za Koridor 10 i Koridor 11 kao i za modernizaciju pruge.

Napomenula je da je predviđeni budžet za sledeću godinu razvojni i da se novac izdvaja za investicije i da će omogućiti veći rast BDP-a.

Navela je da se izdvaja i za zdravstvo i školstvo kroz Kancelariju za javna ulaganja i kroz mnoge projekte sa bankama.

Navodeći preciznije u koje infrastrukturne projekte će se ulagati, Mihajlović je rekla da se nastavlja rehabilitaicja puteva i da će Koridor 11 biti završen do Preljine a očekuje i početak radova na deonici Preljina-Požega. Istakla je i radove na putu Beograd-Budimpešta.

Govoreći o projektima sa BiH, Mihajlović kaže da je Srbija završila most Ljubovija-Bratunac bez kašnjenja i da je on važan za prevoz robe i ljudi. Očekuje da se završe pristupne saobraćajnice s druge strane.

Kada je reč o auto-putu do Sarajeva, ističe da je Srbija spremna i da očekuje da unutar BiH dođe do dogovora.

Ministarka je govorila i o projektu državne stanogradnje i navela je da je moguće za tri godine izgraditi dva miliona kvadrata. Stanovi bi bili namenjeni mladim naučnicima, bračnim parovima, pripadnicima vojske i policije, a veruje da će biti veliki odziv.

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da bi kvadrat u Beogradu mogao da košta oko 550 evra a u drugim gradovima od 450 do 470. Mihajlović kaže da bi možda cena mogla da bude i niža kada se bude licitiralo.

Odgovarajući na pitanje o tome što ju je ministar Zoran Đorđević demantovao kada je govorila o mogućoj naknadi za treće dete do punoletstva, Mihajlović kaže da tu nema problema i da ministarstva nisu feudi već moraju da rade zajedno. Navodi da je cilj da se živi bolje.

Dodaje da su ona i ministar Đorđević govorili o dva različita zakona, o jednom koji je već u parlamentu, Zakonu o finansijskoj pomoći porodicma, i drugom, Građanskom zakoniku koji je u raspravi i o kojem je ona govorila.

Kaže da određena davanja za treće dete postoje u državama kao što su Crna Gora i Mađarska i ističe da mora dugoročno da se razmišlja o socijalnoj politici jer je briga o deci briga celog društva.

Kada je reč o kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", ministarka je rekla da mora zajednički da se radi na rešavanju tog problema.

"Mi smo zamolili i da se na predstojećoj utakmici na stadionu Crvene zvezde pošalje takva poruka", rekla je Mihajlović.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva