:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2015   12:05

0

183

Razvijati ekonomske odnose dve zemlje

Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Makedoniji, navela je da je Srbija posvećana procesu evrointegracija te da očekuje da Evropska unija prepozna trud i napredak koji je Srbija pokazala na tom putu, saopšteno je iz Kabineta predsednice parlamenta.

Ivanov je istakao da su evropske integracije značajne i za Srbiju i za Makedoniju, kao i za čitav region i istakao da je važno da se okrenemo ekonomiji i razvoju ekonomskih odnosa.

Gojković je upoznala makedonskog predsednika sa konkretnim dogovorima u pogledu jačanja međuparlamentarne saradnje između Srbije i Makedonije, posebno u procesu evrointegracija i napomenula da je ovo prva poseta predsednika Skupštine Srbije toj zemlji nakon pet godina.

Gojković se juče sastala sa predsednikom Vlade Makedonije Nikolom Gruevskim, predsednikom Skupštine Makedonije Trajkom Veljanovskim, a razgovarala je i sa clanovima grupe prijateljstva makedonskog parlamenta sa Srbijom.

Na sastancima sa Grueskim i Veljanovskim je istaknuto da su odnosi Srbije i Makedonije jako dobri, kao i da postoji zajednicki interes da se dalje razvijaju.

Predsednica Skupštine je juče u Skoplju položila venac na Spomenik palim borcima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva