:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2015   12:05

0

132

Razlicita tužilaštva nadležna za današnja hapšenja

"Jedan broj lica je priveden u tužilaštvo za organizovani kriminal, a ostali su privedeni nadležinm tužilaštvima", naveo je Paskvali gostujući na Pinku i dodao da će nadalje tužioci raditi svoj posao, a da će policija biti sa njima u kontaktu.

On je precizirao da su danas uhapšeni osumnjičeni za krivična dela finansijskog kriminala i korupcije, pranje novca, zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje isprave, navođenje na izmenu sadržaja, nesavestan rad u službi, primanje i davanje mita.

Prema njegovim rečima, ovo nije "ad hok" akcija, već akcija koja se u zavisnosti od konkretnog slučaja pripremala godinama u dogovoru sa tužiocima.

"Ni za jedan od ovih slučajeva nismo podnosili krivičnu prijavu bez dokaza", rekao je Paskvali.

Upitan da li ima pritisaka na rad policije, on je rekao da pritisaka nema uopšte.

"Na rad policije niko ne vrši pritisak. Policija postupa isključivo u skladu sa zakonom u saradnji sa tužilaštvom", kazao je on.

"Mi radimo po zakonu, sa tužiocima kontaktiramo i za manja dela, a za ovakva pogotovo. Kada ima dovoljno dokaza mi jednosatvo radimo svoj posao. Nema pritisaka, bez obzira sa koje strane oni došli", rekao je Paskvali.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva