:

:

TV Most

clock

Oktobar 27, 2016   12:05

0

119

Razgovaraću s Mogerini o neverovatnim zahtevima Prištine

"Plašim se da ovakve izjave, za koje sumnjam da su samostalno date, ne doprinose rešavanju problema već da su dodatno unele vatru", rekao je Vučić.

On je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će videti i da li možda Mogerini nešto ima nama da zameri.

"Da li će i kako Brisel da reaguje, mislim da je i poziv na inicijativu Mogerini, videću - možda ima ona nešto nama da zameri - ne bih isključio tu mogućnost. Ja njima nemam šta da zamerim samo želim da mi kažu imamo li dijalog ili ga nemamo, da mi kažu da li se Srbija ponašala na takav način ili nije - ja mislim da nije" rekao je premijer.

Kako je rekao i sam bi imao šta i nama da zameri i da kaže da nismo idealni "ali mislim da će se i ona saglasiti sa mnom da naše izjave i njihove izjave bez obzira na sve nisu uporedive".

Vučić je ocenio da poruke iz Prištine pokazuju da neko tamo ne želi dijalog, i dodao da će se o tome razgovarati danas na sednici Vlade Srbije.

On ističe da neko u Prištini želi unižavanje Srbije i neće i ne želi da čuje, a kamoli da razume našu argumentaciju i dodao da smo opredeljeni za dijalog i za postizanje kompromisa.

Kako je rekao, mogle su se i do sada čuti razne besmislice iz Prištine ali je isto tako ponovio da smatra da su dobri odnosi sa Albancima ključni za napredak svih odnosa na Balkanu.

On je dodao da se sve dešava u momentu kada u ekonomiji nema problema, da nije sjajno ali je bolje i biće još bolje, kada smo se pomerili 444 mesta unapred na Duing biznis listi, imamo rast od 2,8 odsto ove godine a sledeće ćemo imati 3,5 kada imate sufuicit na današnji dan i da se stoga "dobro osećaju" svi drugi problemi, političko bezbednosni, a ne više ekonomski.

"Nemam strah, ali imam brigu" rekao je Vučić u odgovoru na novinarsko pitanje precizirajući da takve situacije mogu da učine da investitori prezaju da dođu u neke zemlje.

"Želimo da nastavimo razgovore, idemo ka miru i sve se nadam da niko ne želi destabilizaciju prilika na Balkanu, ali sve što se dešava ne govori u prilog mojim nadanjima" rekao je premijer.

Kako je rekao neće dozvoliti da iko baci kamen na Srbiju a da ne bude odgovoreno rekao je Vučić ali se neću ni junačiti "tuđim delima ni novcem, ali znam da je naš posao da sačuvamo mir".

Uvek smo spremni da razgovaramo, mi uslove nemamo, ali ne pod uslovima u kojima smo mi potpuno poniženi, u kojima u stvari nema razgovora.

"To je suština. Ne možete da idete i želite dijalog, a da postavljate uslove. Onda to nije dijalog onda u stvari ne želite da čujete drugu stranu, to je onda način na koji želite da vaša volja bude provedena do kraja" rekao je Vučić i naveo da dijalog nije da nečija volja bude sprovedena do kraja već je rezultat komprimisa.

Na pitanje da li će to poručiti Mogerini Vucić je naveo da nju poštuje ali da uvek na decidan, otvoren, jasan i nedvosmislen način iznosi stavove Srbije.

"Mislim da građani to znaju i da po tom pitanju nema potrebe za brigu" poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva