:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

112

"Rasvetljeno ubistvo novinara MIlana Pantića"

Osim toga, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara rekao je za Cenzolovku da su imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca, koji su ”sa teritorije Beograda i Jagodine“, dostavljena tužiocu.

Matić navodi da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, te da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Detaljan izveštaj, kaže Matić za Cenzolovku, policija je pre desetak dana dostavila nadležnom tužiocu u Jagodini, od koga se sada očekuje da „u najskorije vreme donese odgovarajuće odluke i preduzme radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima“.

Drugim rečima, da eventualno pokrene tužilačku istragu.

„Pantićeva likvidacija ima direktno veze sa njegovim novinarskim radom 1999, 2000, sve do 11. juna 2001. godine. Ubistvo je povezano sa njegovim profesionalnim angažmanom, izborom tema, istraživačkim novinarstvom kojim se bavio u svom rodnom gradu. Na početku rada Komisije po prvi put su prikupljeni i sistematizovani svi tekstovi Milana Pantića i analizirani kako bi se definisali mogući motivi i tragovi. Analiza njegovog rada pomogla je da se jasnije definišu motivi. On je svakako ostavio veoma ubedljiv profesionalni trag i kada je reč o borbi protiv korupcije“, navodi Matić.

On kaže da je za članove Komisije ovo posebno značajan slučaj, jer je reč o „surovoj likvidaciji svedočenja o korupciji u vremenu kada je na vlasti bila demokratski izabrana prodemokratska vlada“.

Kako je tekla policijska istraga u timu koji je predvodio nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Dragan Kecman, možete pročitati sutra u intervjuu Verana Matića za Cenzolovku.

Novinar Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine ispred svoje zgrade u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva