:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2016   12:05

0

133

Rasvetljena pljačka blindiranog vozila u RS

Sedam osoba, od kojih je pet pripadnika Specijalne jedinice policije, jedan zaposlen u Agenciji za zaštitu "Sektor sekjuriti" i jedan vlasnik auto-placa, učestvovali su u ovoj pljački, prenosi RTRS.

Za petoricu je Specijalno tužilaštvo Okružnom sudu predložilo određivanje pritvora, dok su dvojica puštena da se brane sa slobode. Oduzet je deo ukradenog novca, kao i nekoliko putničkih vozila.

"Privođenje pripadnika policije pokazuje da nema zaštićenih od zakona i da će svako ko se ogreši o zakon, po zakonu i odgovarati", poručio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač na konferenciji za medije, prenosi RTRS.

Nezvanično, uhapšeni pripadnici Specijalne policije su Goran Paraš, Vladan Malić, Aleksandar Popović, Goran Janjuz i željko Inđić.

Lukač je izjavio da postoji mnogo pritisaka i napada na MUP, te podrivanja ove institucije na različite načine, uglavnom plasiranjem neistina ili poluistina. Lukač je naglasio da MUP radi i da će i dalje raditi u skladu sa zakonom.

Darko Ilić, šef jedinice za istrage i bezbednost Specijalnog tužilaštva RS, rekao je da su došli do saznanja gde se nalazio novac, kako je podeljen, a pronašli su deo novca kod više pripadnika i oduzeli ga, kao i dio imovine koju su stekli s tim novcem.

Ilić i Lukač su, između ostalog, istakli da je otkriveno da na dan pljačke nije radio niko od članova uhapšene grupe, a prve sumnje izneli su rukovodioci Specijalne jedinice.

"Odgovornost snosi počinilac krivičnog dela, niko drugi, oni su punoletni, njihova je odluka da se bave kriminalom", rekao je Lukač i pozvao sve pripadnike MUP-a da im "ne pada na pamet da se bave kriminalnim aktivnostima jer ih neće zaštititi ni uniforma ni policijska značka, već im je to samo otežavajuća okolnost".

MUP Republike Srpske proverava da li su pojedini pripadnici MUP-a umešani u pljačku blindiranog vozila "Sektor sekjuritija", koja je u septembru prošle godine izvršena nedaleko od mesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno 600.000 konvertabilnih maraka, a reč je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva