TV Most - Raste pritisak na Angelu Merkel da pooštri izbegličku politiku
Vesti
Raste pritisak na Angelu Merkel da pooštri izbegličku politiku

17:56, 14.06.2018

|

Izvor: Tanjug

Na nemačku kancelarku Angelu Merkel raste pritisak desnog krila njenog konzervativnog bloka da pooštri izbegličku politiku Nemačke i dozvoli da se pojedini migranti vrate sa granice.

U međuvremenu, poslanici iz njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i njihovi bavarski saveznici održali su danas veoma neuobičajne odvojene sastanke kako bi razgovarali o podelama oko migracione politike, javlja Rojters pozivajući se na izvore iz partije.


Portparol CDU rekao je da rukovodstvo te partije podržava predlog Merkelove da se tražioci azila, koje je Nemačka već odbila, vrate na granicu.


 


AP navodi da nemačka kancelarka insistira na evropskom rešenju pitanja migracija, umesto rešenja koje odgovara samo jednoj zemlji.


 


Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer, inače lider Hiršćansko-socijalne unije Bavarske (CSU), sestrinske partije Angele Merkel, želi da izbeglice koje su već registrovane u drugim evropskim zemljama budu vraćene, prenosi AP.


 


Merkel se sinoć sastala sa Zehoferom kako bi se dogovorili oko izbegličke politike.


 


Zehofer se zalaže za to da se određenim izbeglicama uopšte ne dozvoli ulazak u Nemačku, dok nemačka kancelarka nije za to rešenje, nego za "otvoreniju granicu" i "evropsko rešenje", pojašnjava Dojče vele.


 


Bild je danas javio da se tročasovni krizni sastanak završio malo pre ponoći bez rešenja, a da je Zehofer insistirao da će, ukoliko Angela Merkel prihvati njegovo rešenje za Nemačku, to ojačati njenu poziciju u pregovaranju na evropskom nivou.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design