:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2015   14:10

0

246

Rasprodata premijera Ničijeg deteta na FEST-u

Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je u poslednjih nekoliko meseci 10-ak nagrada na različitim festivalima širom sveta uz izuzetan prijem kod publike.

Poslednja u nizu je nagrada za najbolji film u selekciji New Voices/New Visions 26. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu, gde je film imao 7. januara severnoameričku premijeru.

"Mnogo sam srećan što je rasprodata premijera u Sava centru. Drago mi je što veliki broj ljudi želi da pogleda naš film", rekao je reditelj Vuk Ršumović, a zadovoljan je i producent Miša Mogorović.

Film "Ničije dete" baziran je na fascinantnoj istinitoj priči o divljem dečaku (u filmu ga igra Denis Murić) koga su sredinom osamdesetih lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socializuje.

Suprotno predviđanjima, dečak, koji nasumično dobija ime Haris, počinje ubrzano da se razvija i sklapa prijateljstva. Počnije rat u Bosni i Hercegovini, a u dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti kojim se zahteva Harisov brzi povratak...

U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić, Mihailo Laptošević, Draginja Voganjac, Marija Opsenica, Ljuba Todorović i Bora Nenić.

Direktor fotografije je Damjan Radovanović kome je ovo takođe prvi igrani film.

Film je realizovan u produkciji Miroslava Mogorovića iz kuće Art & Popcorn iz Beograda, koproducenti su Radio-televizija Srbije, Baboon Production iz Srbije, Kinorama iz Hrvatske.

"Ničije dete" su podržali Filmski centar Srbije, Grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva