:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Maj 17, 2018   12:05

0

125

Rasprava u pojedinostima o setu zakona


Potpredsednica Vlade Srbje Zorana Mihajlović rekla je tokom načelne rasprave da će se stanovi za pripadnike bezbednosti graditi u Vranju, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, a da će cena biti najviše 500 evra po kvadratu.



Mihajlovićeva je ukazala da će Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost, i da je ovo jedan od načina da pripadnici vojske, policije i drugih pripadnika snaga bezbednosti reše svoje stambeno pitanje.



Govoreći o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, Mihajlović je rekla da će srpskim auto-putevima automobili moći da idu, umesto sadašnjih 120 kilometara na sat, do 130 kilometara na sat, kao što je u većini evropskih zemalja.



Izmenama ovog zakona u Srbiji će vozači na auto-putu moći da idu maksimalnom brzinom koja je dozvoljena i u Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i drugim državama EU.



U Srbiji je, kaže, u poslednje četiri godine izgrađeno gotovo 200 kilometara novih auto-puteva, a ove godine se završava i kompletan Koridor 10, što će Srbiju učiniti najpovoljnijom tranzitnom rutom u ovom delu Evrope.



Donošenjem izmena i dopuna Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama po prvi put biti uređen rad šljunkara i peskara koje trenutno posluju nelegalno i nanose veliku štetu budžetu Srbije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva