:

:

TV Most

clock

Oktobar 27, 2015   12:05

0

140

Raskid ugovora s Bugarima, dobra odluka vlade

"Država je pozajmila novac od Svetske banke da radi na Koridoru 10, a svaki dolar ili evro koji pozajmite trebalo bi da trošite dobro. Građani moraju da vide kako je to potrošeno, kao i konačan kraj radova na tom putu", rekla je Goldstin u izjavi Tanjugu.

Ona je podvukla da je toj međunarodnoj finansijskoj instituciji veoma važno da se radovi nastave na efikasan način, ali i da budu transparentni.

"Zadovoljni smo kada se nedostatak efikasnosti ili neregularnost istakne, kao u slučaju ovog ugovora, gde je vlada preduzela odgovarajuće korake", rekla je ona.

Prema njenim rečima, najveća investicija i zajam Srbiji bio je upravo za podršku izgradnje Koridora 10, a bilo je, podseća, i situacija kada su nabavke saplitale progres.

"Sada ta investicija napreduje. Još nije gotovo, ali vidimo ono što je glavno - da napreduje. A to će biti važan transportni koridor", ističe Goldstin.

Srbija je, dodaje, jedna od vodećih zemalja Zapadnog Balkana i taj koridor će pomoći u povezivanju regiona.

Investicija ima i veći značaj, jer će, kako je kazale, povezanost na Balkanu dovesti i do bolje povezanosti ka Evropi.

"To je ključno i za eventualno priključivanje Srbije EU, što se već neko vreme odlaže, ali je sada na pozitivnom putu. Možda Srbija neće biti sutra na vratima Unije, ali otvaranje poglavlja, koje će se uskoro dogoditi, govori mnogo pozitivnog u tom smeru.

Inače, bugarska kompanija je krajem juna 2014. dobila posao gradnje obilaznice oko Dimitrovgrada na Koridoru 10 i tako zamenila na toj deonici austrijsku Alpinu koja je bankrotirala 2013. godine.

"Trace Group Hold plc" je dobio rok za gradnju od 450 dana, a vrednost ugovorenih radova je iznosila 2,26 milijardi dinara.

Zbog spore izgradnje obilaznice oko Dimitrovgrada, Vlada Srbije, odnosno resorno Ministarstvo građevinarstva, građevinarstva i infrastrukture, raskinulo je ugovor sa ovom firmom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva