:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2015   11:41

0

331

Raška ove nedelje u "Srpskoj slagalici"

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što će Rašku upoznati bolje ne samo građani Srbije, već i potencijalni turisti i investitori van naše zemlje, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

"U gradu koji će ovog septembra proslaviti svoj 170. rođendan, posvećeni smo unapređenju poslovne klime i stvaranju boljih uslova za ulagače", naveo je Rakitić i dodao da dolazak kineskih investitora i otvaranje fabrike "Tesla Solar" koja se bavi proizvodnjom solarnih panela potvrđuje da je Raška na dobrom putu.

Rakitić je istakao da su turizam, poljoprivreda i ulaganja u obnovljive izvore energije glavni pokretači razvoja čitavog kraja.

"Kopaonik, Golija, Jošanička Banja, Semeteško jezero najatraktivnije su destinacije među turistima, ali i mesta koja čekaju nove investitore. Istovremeno, ne zaboravljamo ni bogato kulturno-istorijsko nasleđe i ozbiljno radimo na promociji i zaštiti spomenika kulture koji svedoče o životu na prostoru na kome je nastajala srpska država", kaže Rakitić.

On je dodao da je posebno važno pomoći lokalnom stanovništvu da ostane na tim prostorima i svojim radom doprinese podizanju životnog standarda.

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički pre mesec i po dana pokrenula je projekat "Srpska slagalica" sa željom da se javnosti predstavi Srbija iz drugačijeg, vedrijeg i zanimljivijeg ugla, a ujedno je pozvala sve jedinice lokalne samouprave da se pridruže promociji.

Prošle nedelje, predstavljen je Beočin, a projekat "Srpska slagalica" predstavljen je u privrednim komorama i turističkim organizacijama u zemljama Evropske unije i Rusiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva