:

:

TV Most

Foto: Beta/Milan Obradović

clock

Maj 24, 2015   12:05

0

133

Rama i ja znamo ko je pustio dron

Vucić je odgovarajući na pitanja u Intervju na TV B92 rekao da i on i premijer Albanije Edi Rama znaju ko je to učinio.

On je istakao da će njegova poseta Albaniji biti prva poseta premijera Srbije toj zemlji.

Premijer je ukazao da su Albanija i albanski narod u ekspanziji, i ekonomskoj i političkoj, i da moramo da vodimo računa o tome da imamo veoma dobre odnose i da nastojimo da u toj zemlji imamo što veći broj investitora kao i trgovinski suficit.

Kako je rekao, zna da bi mnogi voleli kada bi rekao da neće da ide u Albaniju, da bi rekacija bila "to, ako si im rekao" i dodao da „to ne bi bilo u interesu Srbije" , mada je svestan da mu ta odluka neće doneti političke poene.

Na konstataciju novinara da je bilo i teških reči i iz Tirane, ali i iz Beograda, uključujući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da zemlje terba da se ujedine protiv velike Albanije, Vucić je zapitao šta je loše u toj izjavi, koju, inače, lično nije pročitao.

"To je lepo rečeno", primetio je premijer.

Govoreći o povratku Vojislava Šešelja u Hag Vučić je izjavio da Srbija ne može lidera radikala Vojislava Šešelja da vrati u Haški tribunal, a da se prethodno ne ispoštuju sve procedure.

"Nije Srbija Fedex ili De-ha-el", primetio je premijer.

On je rekao da Srbija još nije dobila zvaničan zahtev Haškog tribunala o vraćanju Šešelja u Hag i da će na taj zahtev odgovoriti čim on bude dostavljen.

Premijer je naglasio da Srbija neće ugroziti svoju evropsku budućnost, da će nastaviti saradnju s Hagom, ali je istakao da će nastaviti da štiti interese naših građana.

On je rekao da nema sumnje da su odluke o vraćanju Šešelja u Srbiju i zahtev za njegovim povratkom "krajnje nemoralne", dodavši da u politici "na nemoralne odluke morate da razmislite kako da odgovorite".

"Orvel je rekao - "urliči sa vukovima da bi spasao svoju glavu". Ne nameravam da učestvujem u urlikanju čopora, koji misli da nemoralnim odlukama može da promeni svet", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije odredila je Sašu Obradovića da u njeno ime vodi postupak po pitanju vraćanja Šešelja.

On je ukazao da je čudna ta žurba sa vraćanjem Šešelja, ako se ima u vidu da je on u Hagu proveo deset godina bez donete presude.

On je podsetio da je Šeselj počeo da prima hemioterapiju, na 14 dana po tri dana, upitavši šta će se desiti ukoliko se vrati u Hag, i tamo premine.

"Onda će Vlada Srbije da bude ubica, ja ili neko drugi. Dajte da vidimo sve to, kakvo mu je zdravstveno stanje, šta im je namera, šta zakoni kažu. Nećemo ugroziti ni evropski put Srbije, niti poštovanje međunarodnog javnog prava, ali ovde postoji bezbroj procedura o kojima moramo da razgovaramo u Hagu", zaključio je Vučić.
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je i da još nije doneta odluka o poseti Srebrenici, da će to biti tema razgovora na državnom nivou, ali da smatra da svakako treba učiniti nešto što nije samo slikanje i gluma.

"O tome ćemo da razgovaramo i da vidimo šta je to što može da bude relaksacija, a šta može da pravi dodatne probleme, da vidimo šta je to što nije samo slikanje i gluma", rekao je Vučić na B92 upitan da li planira da ode u Srebrenicu.

Vučić je rekao da znamo šta se desilo u Srebrenici, da to nikad nećemo skrivati, kao i da je Srbija one koji su učestvovali u izvršenju zločina uhapsila.

"Ali, ako tamo bude trebalo da očekujemo izjave pojedinih zvaničnika koji misle da vređaju Srbe i Srbiju... Da vidimo kako je sve zamišljeno, pa ćemo o tome konačnu odluku naknadno da donosimo", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Srbija ćutala na brojne uvrede iz Hrvatske, kao i da je bez ijedne teške reči otišao u Zagreb na inauguraciju hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Premijer je rekao da će Srbija nastaviti da se trudi da ima što bolje odnose sa Hrvatskom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva