:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

126

Rakić: Zadat udarac srpskom nacionalnom interesu

"Pitanje Kosova nikada za Srbiju nije bilo lako, ali nikada se do sada niko od predstavnika vlasti ili najvažÂžnijih držÂžavnih i naučnih institucija nije izjasnio niti oglasio da treba odustati od Kosova i Metohije, našših svetinja koje su sada gotovo i višše nego nekadašnjim ruššenjem i paljenjem na meti Albanaca, koji žžele da ih prisvoje, naših grobova, ali pre svega naših ljudi koji žžive na ovim prostorima i svedoče o naššim korenima", navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Izjava gospodina Kostića je straššan udarac i na raseljene koji uprkos svemu razmiššljaju o povratku na vekovna ognjišta", smatra gradonačelnik Rakić koji ističe da je Kosovo i Metohija za sve Srbe gde god žžive, bit, sušština nacionalnog identiteta kojeg se ne smeju odreći.

Gradonačelnik Severne Mitrovice napominje da Vlada Srbije čini sve na normalizaciji odnosa između Srba i Albanaca u Pokrajini.

Rakić smatra da je zvanično odricanje od KiM predstavnika najznačajnije naučne institucije neprimereno i nedopustivo kao i da je izjavom predsednika SANU zadat veliki udarac srpskim nacionalnim interesima na Kosmetu - navedeno je u pisanoj izjavi gradonačelnika Severne Mitrovice.

Predsednik SANU dr Vladimir Kostić izjavio je da je u ovom trenutku jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo.

"Neko ovom narodu mora da kažže da Kosovo višše nije de fakto niti de jure u naššim rukama. Bojim se da je, u ovom trenutku, jedina politička mudrost na koji način, sa elementima dostojanstva, napustiti Kosovo koje de fakto i de jure višše nijše u naššim rukama. I to neko ovom narodu mora da kažÂže", rekao je Kostić za Radio Beograd.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva