:

:

TV Most

Foto: Tv Most

clock

Oktobar 13, 2017   13:25

0

165

Rakic urucio najsavremeniju opremu KBC u K.Mitrovici






Gradonačelnik  Rakić je u razgovoru sa rukovodstvom  KBC pohvalio rad lekara ove zdravstvene ustanove i ocenio da im je vrlo često nedostajela upravo oprema koju je opština Severna Mitrovica donirala.



 



„Mi nećemo stati na ovome, u direktnoj smo komunikaciji sa predstavnicima KBC u Mitrovici. Kada je u pitanju opštinski budžet, duplirali smo sredstva za 2018. godinu za zdravstvo, što znači da ćemo biti još više u prilici da pomognemo KBC a sve kako bi poboljšali zdravstvene usluge našim građanima,“-rekao je Rakić.  



 



Direktor KBC dr Milan Ivanović zahvalio se gradonačelniku Rakiću u ime zdravstvenih radnika i pacijenata na, kako je rekao, dragocenoj i velikoj donaciji koja je danas stigla.



 



„Ova oprema će značajno poboljšati uslove lečenja naših pacijenata, tako da ćemo imati još bolje brže i efikasnije lečenje,“-rekao je Ivanović dodajući da pomoć nije samo danas uručena već da se KBC pomaže u kontinuitetu.



 



„Pratktično tri godine unazad mi dobijamo neophodne lekove kao i medicinsku opremu i aparate. Pomoć dobija na značaju zbog složenih uslova koji vladaju ovde,“ rekao je Ivanović  i podsetio na opstrukcije Prištine kada je u pitanju snabdevanje ove zdravstvene ustanove lekovima, sanitetskim materijalom i medicinskom opremom.



 



U tom pravcu Ivanović je naglasio da se na poslednji kontigent lekova čekalo gotovo pet meseci i da nije bilo razumevanja gradonačelnika i opštine Severna Mitrovica mitrovička bolnica bi bila u težoj situaciji, odnosno pacijenti.



 



„Drago mi je da je gradonačelnik Mitrovice pokazao ovoliku brigu za poboljšanje zdravstvene zaštite, to samo pokazuje njegovu posvećenost i brigu kada je u pitanju zdravlje ne samo građana Mitrovice jer se ovde leče pacijenti sa celog Kosova. Zbog toga ova pomoć ima veći značaj,“ istakao je Ivanović.



Ivanovic je rekao,, da donirenjem ove opreme KBC od strane gradonačelnika Rakića ova ustanova postaje  jača, i da dok ovde gradonačelnik radi na jačanju veza sa Beogradom, neki drugi su nam ne tako davno doveli u Bošnjačku mahalu i u tri solitera ekstremne Albance, i žele da prošire zonu poverenja do Poleta i Nato  zone , i hteli su čak ovde u KBC da dovedu doktore Albance bez ikakvog reciprociteta, naglasio je Ivanović.



 



Šefica opštinske administracije u Severnoj Mitrovici Adrijana Hodžić prezentovala je šta je sve opština Severna Mitrovica donirala mitrovičkoj bolnici do sada.



 



Među medicinskom opremom koja je donirana našli su se najsavremenije stomatološke stolice sa kompletnom opremom, tri infuzione pumpe, nosila za potrebe Hitne službe za teško pristupačne terene. Obezbedjen je takođe najmoderniji ranac za intervencije, mobilni aspirator, mobilni defibrilator, monitor za praćenje zdravstvene slike pacijenta i mnoga druga oprema.



 



 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva