:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2017   13:35

0

301

Rakić: Univerzitet, bedem odbrane i ostanka Srba


Rektor Univerziteta prof. dr Blagoje Nedeljhković je rekao da je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o rešavanju infrastrukturnih problema Univerziteta i njegovom uključivanju u društveno-ekonomske tokove područja na kome se nalazi.

“ Sve se to odvija u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije. Nemamo više nikakvih dilemma vezanih za glassine da univerzitet treba da se integriše, bilo eksterno, bilo interno, dakle ta definicija više ne postoji”, rekao je Nedeljković.

On je dodao da je saradnja univerziteta i lokalne samouprave na zadovoljavajućem nivou i zahvalio gradonačelniku Rakiću na sredstvima koja je Opštine Severna Mitrovica izdvojila za obnovu krova na zgradi Fakulteta umetnosti I Ekonomskog fakulteta.

Predstavnik Studentskog parlamenta Ivan Virijević kaže da je ovo prvi put da se predstavnici studentskih organizacija ali I sami student sreću sa gradonačelnikom ali da je saradnja I dosad postojala.

“Zahvalni smo lokalnoj samoupravi na dosadašnjem zalaganju za bolji standard I uslove života studenata. Mi smo i ranije imali veliku podršku gradonačelnika I lokalnog rukovodstva u studentskim akcijama. Danas smo dogovorili da ćemo u narednom period imati još bolju saradnu”, kaže Virijević.

On je zahvalio i na uloženom trudu kako bi Univerzitet ostao na ovom području I to u sistemu Republike SRbije.

“Ovaj Univerzitet je bedem odbrane i ostanka Srba i srpske države na ovim prostorima”, poručio je Rakić

On je naglasio da su vrata lokalne samouprave uvek širom otvorena za sve problem studenata.

“Opština će se podruditi da da svoj maksimum u rešavanju problema koji su zajednički I nadam se da ćemo ubrzo svi osetiti taj boljitak”, rekao je Rakić i izrazio zadovoljstvo što sun a čelu univerziteta ljudi kojima je nacionalni interes ispred svega.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva