:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Oktobar 17, 2017   18:19

0

217

Rakić: Ulaganjem u obrazovanje ulažemo u budućnost


Istakao je da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, najavljujući realizaciju novih projekata u narednom periodu.



“Ova škola je nekada izgledala drugačije a ono što smo danas videli raduje.  Ova škola je danas jedno veliko gradilište”, rekao je Rakić i najavio dalja ulaganja u obrazovne ustanove, jer  “ulaganje u škole, u našu decu je ulaganje u budućnost”.



Rakić je rekao da su deca naše blago i biće najbolji ambasadori Severne Mitrovice.



“U ovoj školi uradjeni su novi toaleti, sanitarni čvorovi po poslednjim standardima, nove učionice, novi podovi a u planu je i promena stolarije. U toku su radovi na sali za fizičko vaspitanje. Škola je dobila i dva nova kabineta za informatiku”, rekao je Miodrag Jovanović, direktor Osnovne škole “Sveti Sava” ističući da je sve to uradjeno zahvaljujući nesebičnom zalaganju gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića.



Rakić se sastao i sa direktorima i nastavnim kadrom Srednje medicinske i Tehničke škole.



Prema rečima zaposlenih u školama je više uradjeno u poslednje vreme nego u prethodnih 30 godina.



Od 1999. godine ovde su smeštene četiri srednje škole i tri fakulteta.



“U poslednje dve ipo godine uradjena je kompletna krovna konstrukcija, zamenjeni oluci, radi se na fasadi , delimično je zamenjena stolarija, postavljeni su novi podovi, ograda oko školskog dvorišta, radi se fiskulturna sala , i još mnogo toga”, rekao je Rade Tanić, direktor Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas.



Direktorka Medicinske škole Marina Biševac izrazila je zahvalnost Goranu Rakiću za sve što je učinio i što čini za ovu obrazovnu ustanovu.



“Objekat koji je star 70 godina revitalizvovan je , informatička oprema koju smo dobili od gradonačelnika učinila je da kvalitet nastave bude na višem nivou”, rekla je Biševac ponovivši da duguju veliku zahvalnost gradonačelniku Rakiću.



Djaci iz mitrovačkih osnovnih i srednjih škola grad su u najboljem svetlu predtavljali na takmičenjima koja su se održavala u zemlji i regionu. A oni koji sui z ovih škola otišli na fakultete danas su uspešni profesori, lekari…


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva