:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 17, 2018   09:27

0

279

Rakić: Opozicija da nas ostavi na miru, njihova deca ne žive na KiM!


"Molim vas, preklinjem vas, ostavite nas na miru. Vaša deca ne žive dole, dole žive Srbi koji svakoga dana kada isprate decu u školu brinu da li će živa i zdrava da se vrate kući. Braćo i sestre nemojte više da brinete o nama ili dođite sa nama da živite dole pa ćemo možda uvažiti neki vaš zahtev", rekao je Rakić za Tv Pink.

On je dodao da su Srbi koji žive na KiM dali poverenje Aleksandru Vučiću za koga kaže da ništa ne radi dok se ne konsultuje sa Srbima na KiM.

"Kada dođe u septembru na KiM, rekao je da će izneti svoj stav, a pre nego što iznese svoj stav konsultovaće se sa nama", istakao je Rakić i dodao da sada kada Srbi imaju priliku da nešto dobiju "kvazipolitičari pokazuju svoje pravo lice i ko su njihovi mentori". 

On je rekao da Brisel i međunarodna zajednica treba da pritisnu Prištinu da ispuni svoje obaveze u pogledu Zajednice srpskih opština. 

"Priština ZSO pokušava da obesmisli i predstavi kao nevladinu organizaciju. Nadam se da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak da Priština ispuni svoje obaveze kao što Beograd ispunjava svoje", naglasio je on.

Govoreći o stanju na KiM on je rekao da su postojale indicije da specijalne jedinice Rosu krenu nasilno na sever i zauzmu Gazivode. 

"Diplomatskom aktivnošću naše države sprečen je nasilni upad specijalne jedinice Rosu na severu", naglasio je on.

Dodaje da su danas na istoj strani Nataša Kandić, Sava Janjić, opozicija, da su oni protiv svega, a ne nude nikakvo rešenje.

"Božji pastiri neka nastave da se bave svojim poslom. Zamislite kada bi skupština Gračanice odlučila da jutarnja liturgija bude u 12 sati. Na šta bi to ličilo. Neko pokušava da predstavi da je Srpska lista i Srbija u zavadi sa SPC, što nije tačno, ali ne može da se dopustiti da neko ko nosi mantiju bavi politikom", naglasio je Rakić.

On je rekao da pojedinci iz SPC koji žele da se bave politikom treba da skinu mantiju i kandiduju se na izborima.

"Predsednik Vučić pokušava da uradi da obezbedi mir i bolji život, sigurnost svima nama koji žioimo tamo", istakao je on.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović rekao je da su Srbi južno i severno od Ibra jedinstveni, a da je za to jedinstvo zaslužna država Srbija i predsenik Aleksandar Vučić.

On je rekao da se mnoge stvari koje se dešavaju na severu KiM reflektuju se i na jug Kosova. 

"Život u enklavama spasila je tesna veza sa Beogradom, imamo veliku pomoć, veliku podršku. Ono što trenutno radimo je da se kako - tako poboljšaju uslovi života jer kao što znate mi smo dobili šest seoskih sredina južno od Ibra od kojih pokušavamo da napravimo urbane sredine i da tako zaustavimo iseljavanje omladine", pojasnio je on.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva