:

:

TV Most

clock

April 07, 2015   12:11

0

198

Rakić: Još nema dogovora oko mosta na Ibru

Kosovska agencija "Kosovapress" navela je juče, a prenosi RTK, da će "prepreka" na glavnom mostu preko Ibra verovatno ostati do 18. juna, na dan kada je pre godinu dana i postavljena, ali da će saobraćaj za vozila biti otvoren u jednom pravcu, te da su vest o uklanjanju Parka mira potvrdili i gradonačelnici Mitrovice Agim Bahtiri i Goran Rakić.

“Ovo je još jedna u nizu laži kojima pribegavaju prištinske vlasti i prištinski mediji,providan, ali i opasan politikantski spin sa ciljem da se destabilizuje situacija i unese nemir u, ionako “uzavrelu” Mitrovicu, a pre svega da se veštački izazove “prilika” za jednostranu odluku o nečemu o čemu ne postoji saglasnost obe strane”, naveo je Rakić u saopštenju.

Rakić je pozvao političku i društvenu javnost u Prištini, da umesto iznošenja neistina, pristupe realizaciji do sada potpisanih odredbi Briselskog sporazuma, a pre svega formiranju Zajednice srpskih opština i time pokaže dobru volju i dobre namere prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kako bi se zadobilo poverenje srpske zajednice i stekli bezbednosni preduslovi da se svaki Srbin na Kosovu oseća dovoljno sigurno.

“Tvrdnja prištinske agencije Kosovapres u kojoj se kaže da su oba gradonačelnika saglasna “o brzom otvaranju Ibarskog mosta (u roku od tri meseca)” je naobičnija laž zbog koje ću tužiti ovaj list i novinara koji je to napisao. Odgovrno tvrdim da nisam dao izjavu ovom listu, niti su me oni ikad kontaktirali u vezi sa tim”, podvukao je Rakić.

On je naveo i da o tome da li je uređena zelena površina na glavnom Ibarskom mostu koji sam predstavlja podsećanje na tragične sukobe i opomenu za oba naroda o tome kolikoje krhki mir kojem većina običnih građana teži “park mira” ili, kako ova agencija navodi “park sramote” , ne odlučuje jedinka i jedan propagandni izveštaj, a ponajmanje tekst koji sadrži neistinu.

“O tome odlučuju svi građani, na severu i jugu, celokupna javnost, ali I vreme i događaji, simbolika ovog mosta. Oni će pokazati da li se strpljivošću, sigurnošću I verom u bolje sutra, korak po korak, uspostavlja međuetnički dijalog i zdrava osnova za istorijsko pomirenje dve razdvojene i suprotstavljene zajednice u Mitrovici, ili ćemo još jednom podleći zapaljivoj retorici koju sadrže pojedini novinarski tekstovi i izveštaji I ponovo iskusiti događaje kakve smo imali na proleće 2004, ili u leto 2014. Ovako konstruisane laži neće doprineti normalizaciji odnosa ovog podeljenog grada, niti će na dnevnu agendu staviti “pitanje” Parka mira, iako se prištinskoj strani očigledno žuri”, naveo je Rakić.

Kosovska agencija "Kosovapress" javila je juče, a preneo je RTK, da će "prepreka" na glavnom mostu preko Ibra, koju Srbi nazivaju "park mira", a Albanci "park sramote" biti uklonjena, ali će verovatno ostati do 18. juna, na dan kada je pre godinu dana i postavljena, ali da će saobraćaj za vozila biti otvoren u jednom pravcu i to za vozila koja se kreću sa severa ka jugu, te da su vest o uklanjanju parka mira potvrdili i gradonačelnici ovog grada - Agim Bahtiri i Goran Rakić, iako nisu znali tačan dan i formu kada će se to desiti.

Za ovu agenciju Rakić je navodno rekao da će se barikada ukloniti onda kada se sa Bahtirijem bude dogovorio o kreativnom rešenju koje je prhvatljivo za građane obe opštine, da će se to brzo desiti, ali nije precizirao datum i formu otvaranja mosta.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva