:

:

TV Most

clock

April 11, 2015   12:05

0

175

Rakić i Bahtiri :Sačuvati krhki mir

Kao hitnu meru naveli su neophodnost većeg prisustva međunarodnih snaga bezbednosti, stoji u zajedničkom saopštenju dva gradonačelnika.

"Upravo je i ovaj današnji sastanak deo napora nas dvojice gradonačelnika da se odmah radi na smirivanju tenzija", saopštili su gradonačelnici i dogovorili se da zatraže hitan sastanak ove nedelje sa vrhom Kosovske policije i međunarodnih predstavnika.

Gradonačelnici pozivaju stanovništvo da ostane mirno, da ne podleže mogućim provokacijama, ali i emotivnom naboju koji trenutno postoji na obe strane.

"Postigli smo sa teškim naporom krhki mir posle mnogo godina neprijateljstava i ne dozvolimo da uoči najvećeg hrišćanskog praznika, situacija dalje eskalira u neželjenom pravcu", dodaje se u saopštenju i apeluje na političke predstavnike Beograda i Prištine.

Gradonačelnici su razmenili informacije u vezi sa serijom incidenata koja je započeta pokušajem ubistva maloletnog srpskog mladića pre dve večeri u Severnoj Mitrovici, kada je sedamnaestogodišnjak S.N. teško povređen da bi narednog dana u Severnoj Mitrovici usledili napadi na pripadnike albanske i bošnjačke nacionalnosti u tri odvojena incidenta u kojima su lakše povređena tri Albanca i dva Bošnjaka.

U najnovijem incidentu koji se noćas dogodio kada je grupa albanskih mladića pokušala da ukrade kučiće iz jedne odgajivačnice rasnih štenadi u blizini Ibra u Severnoj Mitrovici, bežeći je nestao jedan od kradljivaca nakon što su mladići otkriveni u krađi.

Jedinice vatrogasne službe sa severa, zajedno sa roniocima Kosovskih bezbednosnih snaga danas pretražuju priobalje i tok Ibra, navodi se u zajedničkom saopštenju Rakića i Bahtirija.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva