:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2016   12:05

0

185

Rajner odbio da govori u skupštini RS bez hrvatske zastave

Željko Rajner se danas u zvaničnoj poseti Narodnoj skupštini RS sastao sa potpredsednicom Narodne skupštine RS Željkom Stojičić.

Nakon sastanka Rajner je sa domaćinom stao za govornicu, ali je nakon upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, izjavio da se ne može obratiti jer nije uobičajeno da se obraća sa mesta na kojem je samo zastava domaćina, prenosi sarajevski Avaz.

"Žao mi je ne mogu dati izjavu. Protokol podrazumeva da mora biti zastava zemlje gosta. Ovde nema hrvatske zastave", rekao je Rajner.

Inače, predsednica skupštine RS istakla je da je sa Rajnerom vodila konstruktivan razgovor o pitanjima značajnim za RS i Hrvatsku, kao što je izgradnja mosta na Savi, odlaganje radioaktivnog otpada i zagađenje na koje utiče Rafinerija Brod.

Nakon sastanka u Narodnoj skupštini RS Rajner je otišao na sastanak sa Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim.

Služba Narodne skupštine Republike Srpske naglašava da je ustaljena praksa Protokola Narodne skupštine Republike Srpske da se tokom pres konferencija u Pres holu parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posetu parlamentu.

Ni sastanak sa delegacijom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu, prenosi Televizija Republike Srpske.

Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsednika Hrvatskog sabora Željka Rajnera i potpredsednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić.

Izvor: RTS, Avaz, rtrs

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva