:

:

TV Most

clock

April 10, 2017   12:05

0

132

Radunović: Sinđelić ne može da bude svedok saradnik

Slaven Radunović tvrdi da je Saša Sinđelić 6. oktobra 2002. ukrao automobil i mobilni telefon u Hrvatskoj, došao do sela Rekavac u blizni granice sa Srbijom i ubio farmera tako što mu je pucao u leđa. Tada je, kako je rekao poslanik DF-a, Sinđelić uzeo traktor žrtve i van graničnog prelaza ušao u Srbiju.

"Tamo je pucao na saobraćajnu patrolu koja je htela da ga zaustavi, nakon čega je uhapšen i odgovarao je zbog napada na službeno lice", saopštio je Radunović.

Ističe da je Sinđelić "diskvalifikovan kao svedok saradnik". Radunović je poručio da je u trenutku ubistva Sinđelić služio vojni rok u kasarni u Raškoj, koja je u to vreme pripadala Drugoj armiji Vojske Jugoslavije, čija je komanda bila u Podgorici.

"Da li je stvarno Katnić znao, ili ne, da je njegov glavni adut ustvari begunac s teretom od 21 godinu zatvora? Ja sam siguran da, ako je znao, a prećutao to Sudu koji je sklopio sporazum s takvim nekredibilnom svedokom, onda mora da bude uhapšen. Ako nije znao, onda je nedostojan svog posla i treba da podnese ostavku", rekao je poslanik DF-a.

On je zatražio od predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da se izjasni da li su pravosudni organi znali za "kriminalno delo Milivoja Katnića, kojim je prikrio najvažniju činjenicu i omogućio da se kompletan postupak vodi na osnovu izjave čoveka koji je izvršio teško krivično delo i koji ne može da bude svedok saradnik".

"Ako jesu, onda treba da vidimo ko iz pravosudnih organa treba da odgovara", rekao je Radunović, prenela je RTCG.

Poslanik DF-a je rekao da Hrvatska ima obavezu da uhvati Sinđelića i sprovede ga u zatvor.

"Ćutanje te zemlje navodi na sumnju da su možda i oni uključeni u sve ovo i namerno prećutkuju činjenice da bi se stvorila slika o navodnoj umešanosti Rusije u državni udar, dok Crna Gora ne bude primljena u NATO", smatra Radunović.

Pozvao je nadležne hrvatske organe da kažu da li znaju o kom se Sinđeliću radilo sve vreme.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva