Vesti
Radovi na Muzeju savremene umetnosti teku po planu

19:28, 28.07.2017

|

Izvor: RTS

Premijerka Srbije Ana Brnabić je obišla radove na rekonstrukciji Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Kaže da je cilj Vlade da taj Muzej bude što pre završen jer je to važan segment kulturnog života Srbije. Ministar kulture Vladan Vukosavljević je rekao da radovi teku prema planu i da očekuje da Muzej bude otvoren tokom jeseni ove godine.
"Muzej savremene umetnosti, nažalost, ne radi već 10 godina i cilj ove Vlade je da se on završi što pre i time pokaže da je to Vlada kontinuiteta", rekla je Ana Brnabić.

Dodala je da je Muzej savremene umetnosti važan segment kulturnog života Srbije.

"U kulturu se nije previše ulagalo, ali nije sve u parama. Nešto je u tome da se više pažnje pokloni kulturnim događajima i stvarima koje se dežavaju u kulturi i zato je Muzej važan za Vladu Srbije", rekla je Brnabićeva.

Rekla je da je Muzej važan za regionalnu saradnju i povezivanje sa drugim muzejima u regionu.

"Muzej savremene umetnosti će kao renovirani biti najlepši u regionu i to će pokazati da se Srbija etablira kao zemlja koja prednjači u regionu po raznim osnovama, a jedna je svakako kultura", rekla je premijerka i dodala da će nakon toga fokus biti na Narodnom muzeju.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević je rekao da radovi teku prema planu i da očekuje da Muzej bude otvoren tokom jeseni ove godine.

"Dvadeseti oktobar bi bio poželjan i simboličan datum, ali kada je reč o građevinskim radovima može se nešto desiti, margina je 10, 15 dana ranije ili kasnije, ali nastojaćemo da to bude 20. oktobar", rekao je ministar kulture.

Direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada rekao je da su im premijerka i ministar kulture dali "zamajac nakon 10 godina nestrpljivog očekivanja da li će se Muzej završiti".

"Muzej je sada pri kraju i negde oko 83 odsto smo završili sve što smo zamislili", rekao je Nakarada i dodao da se "kladi da će 20. oktobra biti otvoren Muzej".

On je dodao da su "svi troškovi u okviru planiranih i da će biti i uštede".

Muzej savremene umetnosti zatvoren je za javnost 2007. godine zbog radova na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade na Ušću.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design