:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2017   12:05

0

227

"Radost Evrope" u Beogradu od 2. do 5. oktobra


Na konferenciji za novinare gradski je menadžer Goran Vesić primetio da Beograd ima puno lepih tradicija i da "Radost Evrope" nije najstarija, ali je verovatno jedna od najlepših. "Na ovoj manifestaciji se rađaju prijateljstva koja ostaju za ceo život. Mi smo posebno ponosni na to što ćemo biti dečiji centar Evrope", rekao je Vesić i zahvalio organizatoru manifestacije i svima koji u njoj učestvuju.




Naglasivši važnost razvoja dečijih ustanova, on je na konferenciji u Dečjem kulturnom centru Beograda rekao da je Grad Beograd odvojio skoro 40 miliona dinara za rekonstrukciju te ustanove.



"Renovira se i pozorište 'Boško Buha' tako da u tom smislu, kao deo tima koji vodi Grad, mogu da budem ponosan na to šta sve radimo za decu i institucije koje su važne za decu", naveo je Vesić.



Urednica manifestacije "Radost Evrope" Ivana Tabori Obradović je rekla da manifestacija počinje drugog oktobra u podne na Trgu Republike i pozvala je sugrađane i decu da se priključe.



"Naši učesnici dolaze kostimirani, mi smo za njih pripremili vesele zastave tako da će to biti jedna vesela povorka koja kreće od Trga Republike u 12 sati", rekla je ona.



Ovogodišnju manifestaciju organizuje Dečji kulturni centar Beograda, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijata za kulturu.



Deca iz 17 beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima vršnjake iz Belorusije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kine, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine.



Više od 500 mališana direktno će učestvovati u svim programima manifestacije, a u realizaciju će se uključiti više od 50 volontera.



Učestvujući u manifestaciji, deca dobijaju mogućnost da se međusobno upoznaju i uspostave prijateljstva.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva