:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2015   12:05

0

181

Radomir Nikolić ugostio Majkla Kirbija

"Više od dve godine sam u Srbiji, i zaista uživam u vašem voću i povrću. Mislim da je paradajz izuzetno kvalitetan i ukusan, međutim, ono što vam nedostaje jeste organizovana proizvodnja velikih količina voća i povrća", rekao je Kirbi novinarima u Kragujevcu, posle razgovora sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Američki ambasador je sa Nikolićem razgovarao i o planovima otpuštanja u gradskoj upravi, ekonomskoj budućnosti grada, privlačenju turista i stranih investitora, kao i o automobilskoj industriji i oružju, jer, kako je naveo, SAD kupuju i automobile i oružje od fabrika u Kragujevcu.

"Kragujevac ima puno nezaposlenih, a stanje gradskog budžeta nije nimalo sjajno. Veoma sam zadovoljan što gradonačelnik duboko razmišlja o ovim temama i pokušava da pronađe načine kako da dođe do novih radnih mesta u gradu i kako da reši finansijsku situaciju, tako da bude održiva", rekao je Kirbi.

On je ocenio da su prednosti Kragujevca u privlačenju stranih investitora to što ima obrazovane kadrove, pre svega, inženjere koji imaju puno radnog iskustva.

Nikolić je novinarima rekao da je Kirbija zanimalo sve što Kragujevac i Šumadija mogu da ponude.

"Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja u poljoprivredu i industriju. Interesuje ih kako radi Fijat, budući da je njihov kooperant američka kompanija "Džonson kontrols" i verujem da će iskustvo koje ta kompanija ima u Kragujevcu biti naša najbolja preporuka", rekao je Nikolić.

Američki ambasador je u toku dana posetio i dečje odeljenje Gradske biblioteke, čiji je rad finansijski pomogla kompanija "Džonson kontrols", kao i kragujevački Univerzitet, gde je studentima Pravnog fakulteta govorio o vladavini prava.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva