:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 23, 2018   13:14

0

218

Radojević: Policajci pod istragom zbog Đurića


Milan Radojević u intervjuu za Kontakt Plus radio potvrdio je da je krajem marta službenim putem prosledio zahtev Policijskom inspektoratu Kosova radi utvrđivanja krivične odgovornosti policajaca koji su učestvovali u ovoj akciji.


 


Kako kaže, Policijski inspektorat Kosova krenuo je sa uzimanjem izjava i prikupljanjem podataka, a mitrovičko tužilaštvo je nadležno za istragu.


 


„Poslednja informacija koju imam, jeste da će se danas održati sastanak predstavnika inspektorata sa glavnim tužiocem u Mitrovici, gospodinom Šućuri Suljom, koji će dati dalje smernice kako da se vodi ta istraga.“


 


Milan Radojević podseća da je u toj akciji uhapšen direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić, ali su tom prilikom povređeni i ministar poljoprivrede u Vladi Kosova, Nenad Rikalo, gradonačelnik Leposavića, Zoran Todić, kao i više novinara i građana koji su bili učesnici na tom skupu.


 


Podsetimo, Specijalne jedinice kosovske policije  26. marta upale su u zgradu  Mitrovačkog dvora u Severnoj Mitrovici, gde se održavao skup u okviru “unutrašnjeg dijaloga o Kosovu”. 


 


Tom prilikom, uhapšen je Marko Đurić koji je potom saslušan u Prištini i proteran u centralnu Srbiju.


 


Policija je bacila “šok-bombe” i suzavac gde su povređeni građani i učesnici skupa, politički predstavnici Srba sa Kosova.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva