:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2015   10:14

0

186

Radnici Trepče traže pravedno rešenje

"Sigurni smo da se dijalogom o pitanjima od vitalnog značaja za sve zajednice koje žive na ovom prostoru mogu naći rešenja koja predstavljaju zajednički interes" , rekao je na protestnom skupu predsednik Jedinstvene organizacihe Sindikata Trepča Duško Dragović.


On je predložio da se po hitnom postupku u Briselu stavi na dnevni red pitanje imovine privrednih subjekata , promene vlasništva i načina organizovanja ovog dela Kompanije.


"Zaposleni u Trepči na severu Kosova kojih ima 3300 prinuđeni su da stanu u svoju odbranu jer od toga živi oko 20 hiljada članova njihovih porodica ", rekao je Dragović.


On je u ime zaposlenih poručio da "ukoliko se ne prihvate argumenti i stavovi Vlade Republike Srbije preduzeće se dalji koraci i upotrebiti sva pravna i demokratska sredstva do ispunjenja zahteva.


"Očekujemo od VRS da u što kraćem roku sa predstavnicima Prištine nađu rešenje koje obezbeđuje legalnost vlasničke strukture kako bi se uspostavila politička i eknomska stabilnost svih zajednica na ovom prostoru", rekao je Dragović.


U ime predstavnika lokalnih samouprava četiri opštine na severu Kosova gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić pozvao je Prištinu" da stavi van dnevnog reda zasedanja Skupštine Kosova predlog zakona o Trepči kako bi se ostavio prostor za hitan počrtak pregovora u Briselu".


Radnici su ostali okupljeni u iščekivanju vesti od ministra za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova Ljubomira Marića o toku razgovora koji se vode u Prištini.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva