:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2017   12:05

0

128

Radnici obavešteni o ponudi "Fijata", nastavljaju se pregovori

Radnici su o ponudi poslovodstva "Fijata" jutros obavešteni preko oglasnih tabli i poverenika sindikata.

Kako RTS nezvanično saznaje, u ponudi se navodi da će plata radnicima biti povećana za 9,54 odsto, što znači da će bruto osnovica sa sadašnjih 38.500 iznositi oko 42.000 dinara.

Povećanje će biti realizovano iz dva puta - 3,15 odsto sada u avgustu, a još 6,39 odsto početkom naredne godine, odnosno u februaru 2018, javlja dopisnik RTS-a.

Radnicima će takođe biti isplaćen bonus efikasnosti, a biće im plaćeni i dodatni troškovi prevoza.

Zbog zahteva radnika koji se odnosi na poboljšanje uslova rada u fabriku u Kragujevcu biće poslata posebna komisija koja će utvrditi na kojim pozicijama radnici obavljaju više operacija i to će biti ispravljeno.

"Pregovori su, međutim, bili znatno širi i rezultate pregovora ćemo komunicirati u prisustvu svih učesnika u pregovorima", rekao je Tanjugu izvor iz Vlade Srbije.

Dogovor je da se do završetka pregovora ne iznose pojedinačne izjave.

Inače, Skupština Samostalnog sindikata je na sinoćnoj sednici dala ovlašćenje predstavnicima radnika da nastave pregovore sa poslovodstvom "Fijata".

Pregovori poslovodstva "Fijata" i štrajkačkog odbora, uz posredovanje premijerke Ane Brnabić, počeli su u sredu, kada je posle 16 radnih dana u fabrici prekinut štrajk.

Kako je najavljeno, pregovori sa poslovodstvom uz posredovanje Vlade Srbije nastavljaju se danas.

Radnici imaju četiri zahteva, koji se odnose na bolje uslove rada, povećanje zarada, isplatu bonusa efikasnosti i troškova prevoza van radnog vremena.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva