:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2016   12:05

0

110

Raditi zajedno na rešavanju migrantske krize

U tom prihvatnom centru otvoren je prošireni kutak za decu.

Stilijanides je rekao da će EU nastaviti da narodu Srbije i vladi pruža punu podršku, kao i svim volonterima i humanitarnim organizacijama, ali i partnerima koji rade na terenu.

"Oni su do sada pokazali neverovatnu samilost i solidarnost u pružanju pomoći izbeglicama i mi ćemo nastaviti dalje da im pružamo podršku", rekao je on novinarima.

Prema njegovim rečima, EU je odvojila 20 miliona evra kao pomoć Zapadnom Balkanu za obezbeđivanje najneophodnijih i najosnovnijih potrepština izbeglicama.

Kako je rekao, novac je, između ostalog, otišao i na opremu kutka za decu i majke u Prihvatnom centru u Adaševcima što je, kaže, dobar primer kako sredstva koja EU daje odlaze u dobre svrhe.

"Došli smo u Šid da pokažemo solidarnost EU prema izbeglicama na samom terenu, ovom posetom želimo da izrazimo veliku posvećenost pomoći koju EU pruža tamo gde je to potrebno, a takođe pružimo podršku i izraz zahvalnosti građanima Srbije i srpskoj vladi na svemu onome što čini na terenu", rekao je Stilijanides.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je Stilijanides pokazao koliki je prijatelj Srbije i naroda, podsećajući da je to prvi funkcioner Evropske komisije, koji je prepoznao da postoji Balkanska ruta i da je Srbiji neophodna pomoć.

Vulin se zahvalio Stilijanidesu i ljudima koji razumeju problem sa kojim se Srbija nosi, dodajući da Srbija čini sveda oni koji prolaze kroz našu teritoriju budu sigurni, zbrinuti, nahranjeni.

On je podsetio da je kroz Srbiju do sada prošlo više od 600.000 ljudi, žena, dece, bolesnih i starih i da niko ne može da kaže da mu je u Srbiji zafalilo ni parče hleba.

Rekao je da će vlada nastaviti da se ponaša na isti način, ali i da to ne bi mogla da radi bez građana, koji su pokazali da razumeju tuđu muku, zaključio je Vulin.

Ministar Vulin i evropski komesar su, nakon Adaševaca, obišli u Šidu privremeni prihvatni centar i železničku stanicu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva