:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2018   12:05

0

169

Radimo zajedno za bolji položaj Roma u Srbiji


Zorana Mihajlović navodi da je Vlada Srbije posvećena unapređenju položaja Roma i Romkinja i njihovom uključivanju u sve sfere društva.



"Protokol o saradnji koji smo danas potpisali govori o našoj rešenosti da zajedno radimo na smanjenju diskriminacije. Naš cilj je nulta diskriminacija u društvu",navela je Mihajlovićeva.



Dodala je da će Koordinaciono telo kojim predsedava zajedno sa romskim nacionalnim savetom i lokalnim samoupravama raditi na sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje romske zajednice, pre svega kroz oblasti obrazovanja, stanovanja, zdravstva i zapošljavanja, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.



"Potpisivanje Protokola istorijski događaj"



Tefik Ramadanović je zahvalio potpredsednici Vlade na dosadašnjoj posvećenosti ovoj oblasti, istakavši da je za Rome i Romkinje današnje potpisivanje Protokola o saradnji istorijski događaj.



"Po prvi put smo prepoznati od strane države, Vlada Srbije je naš najznačajniji partner u borbi za bolji život. Cilj nam je da radimo zajedno, još bolje i efikasnije, na unapređenju položaja romske zajednice u Srbiji. Potpisivanje ovog protokola predstavlja veliki napredak i podstrek Nacionalnom savetu da zajedno sa Vladom Srbije radi na postizanju tog cilja", rekao je Ramadanović.



Protokol o saradnji između Koordinacionog tela za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, između ostalog, ima za cilj delotvorno sprovođenje politika usmerenih na povećanje socijalne uključenosti Roma i Romkinja u Republici Srbiji, jačanje saradnje koja će rezultirati zajedničkim delovanjem na lokalnom nivou u cilju adekvatnog sprovođenja Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, kao i aktivno sprovođenje kampanja kojima se podiže svest o položaju Roma i Romkinja i gradi solidarnost.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva