:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2015   12:05

0

152

Radimo sve da migrantima ne budu ugrožena prava

"Ljudima koji dolaze iz ratom ugroženih područja omogućeno je da apliciraju za azil i da, ukoliko žele, budu smešteni u neki od centara za azil. Prema našim saznanjima do sada nije bilo nikakvih incidenata", rekao je ministar i dodao da naši građani imaju razumevanja za izbeglice.

Ditman je, kako je saopšteno iz MUP-a, istakao dobru saradnju koja se ogleda u konkretnim aktivnostima pripadnika policije Nemačke na srpskim granicama.

Stefanović i Ditman razgovarali su i o državljanima Srbije koji traže azil u Nemačkoj, a dogovorene su zajedničke aktivnosti koje će se, kako se navodi, uskoro realizovati.

Stefanović je istakao da MUP već sprovodi kampanju i redovno apeluje na građane da ne traže azil u zemljama zapadne Evrope, s obzirom na to da će biti vraćeni.

"Srbija je proglašena zemljom sigurnog porekla, a ukinute su brojne olakšice koje su imali tražioci azila u zemljama Evropske unije", naveo je ministar i poručio da očekuje da će mere koje se sprovode, kao i planirane aktivnosti, sigurno doprineti smanjenju broja "lažnih azilanata".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva